Terug in de polder
zaterdag, 24 november 2007

Al meer dan 2 maanden ben ik terug in de Polder. Het was even wennen, maar het lijkt nu alweer alsof ik nooit ben weggeweest. Mijn jaar rondreizen voelt als een enorm grote droom! Gelukkig heb ik meer dan 6000 foto's, een dagboek, m'n website en vele contacten overgehouden aan m'n avontuur, daardoor weet ik dat 't toch allemaal echt gebeurd is!

ImageTerug in Almere loopt alles op rolletjes voor me. M'n moeder doet weer heerlijk de was voor me en m'n vader kookt een heerlijke maaltijd voor me! Verder kon ik weer aan 't werk op het postkantoor om weer wat centjes te verdienen. Daarnaast kwam er een facture vrij op de @rchipel, de school waar ik m'n LIO gelopen had. M'n sollicitatiegesprek was erg succesvol en ik werd aangenomen! Op woensdag zal ik groep 7-8 lesgeven en op maandag, donderdag en vrijdag zal ik m'n eigen groep 5-6 krijgen. Nu ben ik dus echt meester Sven geworden!
Ik ben al een keer in de groep 5-6 wezen kijken en heb er een goede indruk van. Ik heb d'r best zin in! Het is wel echt even wennen na een jaar vol avonturen. Dit is echter een heel nieuw avontuur waar ik heel veel van ga leren!

 
De cirkel is rond
zondag, 16 september 2007

ImageZo'n 45 minuten geleden ben ik geland op HongKong Airport. Het is 9 uur 's avonds hierzo en al pikken donker. De vlucht was erg relaxed, want het toestel was half leeg. Dus ik had lekker 2 stoelen voor mezelf en zat bij 't raampje!

Het is gek om hier weer terug te zijn op het vliegveld van HongKong. Voor m'n gevoel begon het allemaal hierzo een jaar geleden. In zo'n 12 uur bezocht ik HongKong en vloog daarna door naar Sydney. Ik herinner me nog goed dat ik hier stond, vol spanning wat me te wachten stond. Ik stuurde hier wat mailtjes en schreef geloof ik ook wat op m'n website. Nu sta ik hier met een heel ander gevoel, ik ga naar huis...
Ik kan me nog steeds niet echt voorstellen dat ik over een aantal uren op Schiphol Airport sta en m'n ouders, zus en vrienden weer zal zien. Het is nogal onwerkelijk op dit moment, maar kijk er wel naar uit.

ImageEr speelt een bandje hier op het vliegveld, ik ga effe kijken of ik een biertje kan kopen (ik heb geen hongkong dollars) en effe relaxen. Over 3 uur vertrekt m'n vlucht naar Amsterdam.

Ik hou van jullie!!
Dikke kus van Sven....niet meer Down Under....

 
De laatste uurtjes
zaterdag, 15 september 2007

ImageImageSja, dat was het dan. Ik schrijf nu waarschijnlijk mijn laatste bericht vanuit Australië op m'n website. De laatste week in Perth was erg gerelaxed. Helaas zat het weer niet mee, dus niet veel gedaan. Wel dinsdag en woensdag met Marc en Mariska twee leuke dagen gehad. Ze zijn weer Down Under om langs de westkust te reizen. Afgelopen december kwam ik ze ook al tegen aan de oostkust van Australië. Deze keer konden we wat meer tijd samen door brengen. Het was erg leuk om elkaar weer hier tegen te komen. Grappig was het om te merken dat ik gewoon moeite had om de hele dag Nederlands te praten. De Engelse woorden vlogen constant door de Nederlandse zinnen heen, Mariska zei zelfs dat ik een accent had!
We verkenden de omgeving van Perth met hun huurauto en dronken gezellig wat biertjes en ging uit eten bij een Asiatisch foodcourt, met heerlijk eten! Donderdag vroeg in de ochtend zetten ze koers richting het noorden. Ze zullen nu wel in het heerlijke warme weer terecht zijn gekomen met volop zon!

Nu wat betreft m'n terugreis. De laatste uren zijn voor me nu echt aangebroken namelijk.

Lees verder...
 
De ruige west kust
woensdag, 12 september 2007

ImageHaaien, dolfijnen, manta rays, schildpadden, koraal in alle vormen en kleuren, prachtig mooie gekleurde vissen en azuur blauw water bij de mooiste stranden helemaal voor mezelf. Dat is in één zin alle hoogte punten van m'n trip aan de west kust. In de twee weken dat ik langs de kust verkend heb, heb ik de prachtigste dingen gezien. Meer naar het noorden toe is het vooral een prachtige plek om te duiken en snorkelen. Dat heb ik dan ook vaak gedaan. De brede stranden zijn over het algemeen prachtig mooi, wit zand, prachtig water en vaak bijna niemand te bekennen. De perfecte afsluiing van een jaar backpacken hier down under.

Ik zal effe de hoogte punten vertellen van m'n laatste avontuur hier aan de west kust. Het einde is nu dichterbij dan ooit... Over precies 4 dagen ben ik thuis.... sjesus dat is dus echt een hele gekke gedachten. Het idee om weer rond te fietsen door Almere en al m'n vrienden en familie weer te gaan zien is aan de ene kant heerlijk. Aan de andere kant, en daar heb ik het veel met andere backpackers over gehad, zal het na een week of twee weer als vanouds zijn. Dan zal het moment komen dat ik het backpackers leven ga missen en wordt het afkicken. De 'no worries' cultuur die je als backpacker al snel tot je neemt is over het algemeen lastig vast te houden in het kleine, drukke Nederland. Mijn plan is om er zo goed mogelijk aan vast te houden en als ik toch merk dat ik het verlies, zal ik een blik werpen op m'n website, dat zal wel helpen.

Het is echter nog niet zo ver! Eerst zal ik jullie nog effe mee laten genieten van m'n laatste avonturen.

Lees verder...
 
Ik kom eerder terug
maandag, 3 september 2007

Hallo allemaal! Even belangrijk nieuws!

Ik heb m'n vlucht omgeboekt. Ik zal nu niet vanuit Sydney vertrekken, maar Perth zal m'n laatste stad zijn die ik bezoek in Australië. Dat betekent dat ik NIET dinsdag 18 september aankom!

M'n nieuwe aankomst datum is een dag eerder, 17 september om dezelfde tijd 6.45!!

Mocht je dus van plan zijn om me op te halen, dan moet je een dag eerder vroeg je nest uit komen!

ImageIk geniet op dit moment van m'n laatste 2 weken hier aan de west kust. Ik zit nu in een klein plaatsje Coral Bay genaamd. Het is gelegen aan de Indian Ocean en er ligt een koraal rif direct aan het strand. Morgen ga ik daar snorkelen en genieten van al het moois dat daar onder water leeft!

De trip tot zo ver aan de west kust is erg mooi, ik geniet volop voordat ik weer terug vlieg naar NL!

 
Op naar Perth
maandag, 27 augustus 2007

Terug gekomen van m'n Kakadu trip heb ik in Darwin heerlijk een weekje gerelaxed. Lekker van 't warme weer genoten en weer goed bruin geworden. Na een paar dagen had ik besloten om een vlucht naar Perth te boeken. Afgelopen zaterdagnacht vloog ik dan ook om 3.15 naar Adelaide. Daar maakte ik een stopover om door te vliegen naar Perth. Terwijl het vliegtuig met z'n banden de landingsbaan aanraakte tikte de eerste spetters op 't raampje waardoor ik naar buiten keek... Oeff ik zat weer in het zuiden, daar waar het kouder is.

In m'n gezellige huiselijke hostel effe goed bij geslapen en relaxed. Ondanks het regenachtige en bewolkte grijze weertje hierzo besloot ik zondag toch Perth maar effe te gaan verkennen.

Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 11 van 62

Log in


Wachtwoord vergeten?

Polls

Heb je wel eens gebackpacked?
 

valid xhtml? | valid CSS?

Joomla Templates by Joomlashack